מדרכה שבורה, בור בכביש שלא כוסה, פנס רחוב שבור, כל אלו יכולים לגרום לתאונה בשטח ציבורי. במקרים רבים, גורמות תאונות אלו לנזקים פיזיים משמעותיים לנפגע וחשוב לדעת כי ניתן לקבל פיצוי כספי. לשם כך יש לפנות לעורך דין מומחה אשר יכין את התביעה ויפעל לקבלת הפיצוי המקסימאלי עבור הנפגע.
רשלנות הגורם האחראי
על מנת לקבל פיצוי כספי בשל תאונה בשטח ציבורי, על הנפגע להוכיח כי הגורם האחראי התרשל. בחלק ניכר מן המקרים העירייה היא האחראית וניתן אפוא להגיש נגדה תביעה על כך שלא מילאה את חובת הזהירות המוטלת עליה לוודא כי השטח שבסמכותה הנו בטוח. במקרים אחרים, יכול ותוגש התביעה נגד מוסד חינוכי, קניון, אולם אירועים והדוגמאות עוד רבות ומגוונות. לצד הוכחת הרשלנות, על הנפגע להראות כי נגרם לו נזק פיזי משמעותי מן התאונה וכי הנזק הנו תוצאה של התאונה, כלומר, הוא לא היה מתרחש לולא אותו אירוע (קשר סיבתי). כיצד על הנפגע בתאונה בשטח ציבורי לנהוג?
תיעוד האירוע
מטבע הדברים, קבלת פיצוי כספי בגין התאונה, מחייבת הוכחה בדבר התרחשותה. ככל שיהיו בידי הנפגע יותר ראיות בדבר התאונה, כך יוכל הוא לבסס, באמצעות עורך הדין, את תביעתו ולהגדיל את הסיכוי לקבלת פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לו. על כן, עם התרחשות האירוע, על הנפגע לצלם זירת התאונה מכל זווית אפשרית, לקחת את פרטיהם של עדים לתאונה, לבדוק האם ישנן מצלמות אבטחה באזור שייתכן ותיעדו את אשר ארע וכיו"ב. למותר לציין, כי אם מצבו של הנפגע מצריך טיפול רפואי מיידי, יש לפנות מיד למיון בבית חולים לקבלת טיפול ולהותיר משימה זו למי שהיה עמו בעת התאונה, או לשוב למקום בגמר הטיפול הרפואי.
פנייה לטיפול רפואי
לא אחת, כאשר נדמה לנו כי התאונה לא גרמה לנזק פיזי מהותי, אנו מתמהמהים בקבלת טיפול רפואי. אולם למעשה, ישנה חשיבות אדירה לפנייה לרופא בסמוך ככל שניתן למועד התאונה. ראשית, משום שבמקרים רבים, אנו לא חשים בכאב (בין היתר בשל האדרנלין המשתחרר בגוף לאחר האירוע) אך יכול ונגרם לנו נזק חמור מן התאונה, אותו יכול הרופא לאבחן ולהעניק לנו טיפול מתאים. שנית, היה ונרצה להגיש תביעה בגין הנזקים, קבלת טיפול רפואי מיידי תאפשר להוכיח את הקשר הסיבתי שבין התאונה לנזק, פרמטר הכרחי לצורך הגשת תביעה וקבלת פיצוי. בעת קבלת טיפול רפואי, שימו לב כי הרופא רושם את כל תלונותיכם וכי הוא ציין כי מדובר בתאונה בשטח ציבורי.